Vosganian a plâns și a citit acatiste în timpul pledoariei sale din Senat

0
86

Senatorul Varujan Vosganian a plâns, joi, în timpul pledoariei sale din Senat.

”Din 1990 pierderile înregistrare in sectorul de stat au fost uriașe. Parchetul nu a găsit vreun vinovat. Tocmai când o industrie a fost salvată de la dispariție, atunci s-a găsit o persoană care a subminat economia națională. O spun cu durere în suflet: patriotismul economic în România este tratat cu neîncredere. La noi trebuie să te justifici pentru că ajuți o industrie să trăiască”, a apreciat fostul ministru.

Citește și: UPDATE. Senatorul Ion Ariton poate fi urmărit penal. Urmează votul în cazul lui Vosganian

Senatul votează, joi, cererea de încuviințare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștrii ai Economiei Ion Ariton și Varujan Vosganian. Cel dintâi a cerut Parlamentului să îi ridice imunitatea, ceea ce s-a și întâmplat cu 77 de voturi pentru, în timp ce Vosganian a precizat că este greșit ca Senatul să accepte pe ”bandă rulantă” toate cererile de urmărire penală.

”În România, potrivit prevedierilor constituționale, dreptul de a cere urmărirea penală a unui senator, revine Senatului. Asta înseamnă că  Senatul poarta pe deplin răspunderea politică și morală pentru cererile de urmărire penală. Este greșită ideea că Senatul trebuie să accepte pe bandă rulantă cererile de urmărire penală”, a mai spus senatorul.

De asemenea, Vosganian a subliniat faptul că nu au fost aduse probe noi la dosarul în care este cercetat.

”Procurorii au continuat investigația și nu au găsit nimic. Nu a apărut nici cea mai mică suspiciune de inters personal și corupție”, a precizat fostul ministru al Economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here