Vești bune de la RATB: se negociază pentru reluarea biletului unic cu Metrorex și plata titlului de călătorie prin SMS

2
333

Călătorii care au folosit mijloacele bucureștene de transport în comun în ultima vreme, au avut parte de o surpriză de proporții când au văzut alături de controlorii regiei reprezentanți ai Poliției Locale sau Jandarmeriei. Directorul General al Regiei Autonome de Transport București, Radu Orzață, spune că astfel de controale vor deveni o obișnuință, precum și alte acțiuni menite să aducă regia la un nivel superior de calitate pentru călători și eficiență instituțională, și mai ales transformarea transportului în comun într-o alternativă viabilă la deplasarea cu autoturismul propriu. Astfel, recent RATB a încheiat o serie de protocoale de colaborare cu instituțiile statului. Acțiunile de prevenție și control derulate în mijloacele de transport din București, împreună cu echipe mixte ale Poliției Locale București și Jandarmeria Română au drept obiectiv principal prevenția și nu sancționarea.

Bucureștenii ar putea avea parte, desemenea, de reintroducerea facilităților oferite de biletul unic de transport RATB – Metrorex, respectiv biletul unic 60 minute, biletul cu 10 călătorii 60 minute și abonamentul de o zi. Acestea au fost oprite de la comercializare începand din luna martie 2014, ca urmare a unor neînțelegeri între reprezentanții celor două societăți de transport bucureștene. Cu o nouă conducere din luna august 2015, Regia se arată interesată de sporirea gradului de confort al călătorilor, iar una dintre măsurile luate este reluarea programelor care au adus un grad de satisfacție ridicat, printre acestea aflându-se și reluarea programului derulat în comun cu Metrorex, respectiv biletul unic de călătorie.

orzata

Radu Orzață, directorul general al RATB, a declarat că integrarea tarifară a celor două societăți de transport public bucureștene oferă facilități pentru călători, și că în paralel cu oferirea de noi servicii bucureștenilor ar trebui reluate programele care și-au dovedit funcționalitatea și beneficiile. În acest moment, atât reprezentanții Regiei cât și cei ai metroului bucureștean caută soluții pentru identificarea unor oportunități de creștere a mobilității urbane.

O altă veste bună este legată de reintroducerea posibilității plății titlului de călătorie prin SMS, o măsură ce va determina creșterea accesului la serviciile Regiei. Și această metodă a fost folosită cu succes în trecut, însă a fost oprită ca urmare a terminării contractului cu operatorul de telefonie mobilă ce a derulat serviciile. Modul de acces este la îndemână, iar tinerii se pare că sunt cei mai avantajați de această facilitate, la fel ca și călătorii ocazionali. Platforma a fost regândită astfel încât să poată oferi mai multe variante de titluri de călătorie.

Politica RATB rămâne fidelizarea călătorilor și conștientizarea acestora asupra faptului că de gradul de civilizație depinde buna întrebuințare a mijloacelor de transport în comun.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ