Theresa May: Nu există o alternativă practică la folosirea forţei pentru a reduce folosirea de arme chimice de către regimul sirian

0
62

Theresa May, dupa atacul asupra Siriei

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO


Embed:

Marea Britanie s-a alăturat Statelor Unite şi Franţei în ceea ce Theresa May a descris ca un atac „limitat şi ţintit”, după ce serviciile de informaţii au indicat că regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad este vinovat de atacul din urmă cu o săptămână de la Douma, în care s-ar fi folosit arme chimice.

Declarația Theresei May poate fi vizionată în secțiunea VIDEO.

May a spus că atacul cu rachete a fost conceput pentru a minimaliza riscul oricăror victime civile şi nu a fost o încercare de a răsturna guvernul sirian. 

„Nu este vorba de o intervenţie într-un război civil. Nu este vorba de schimbarea regimului”, a precizat May într-un comunicat. 

Ea a adăugat că Marea Britanie şi aliaţii săi au încercat să folosească orice mijloace diplomatice pentru a opri utilizarea de arme chimice, însă au fost în permanenţă respinşi, invocând un veto al Rusiei din această săptămână în Consiliul de Securitate al ONU privind o investigaţie independentă asupra atacului de la Douma. 

„Prin urmare, nu există o alternativă practică la folosirea forţei pentru a reduce şi a descuraja folosirea de arme chimice de către regimul sirian”, a spus ea. 

În acelaşi timp, ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson, a declarat la postul de radio LBC că atacurile asupra Siriei au avut un impact semnificativ asupra a ceea ce va mai putea face în viitor regimul lui Bashar al-Assad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here