Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei: Nu am discutat de OUG pe modificarea Codurilor; vom merge pe calea dezbaterii parlamentare

0
353

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că nu a discutat cu partenerii de coaliţie, în cadrul unei şedinţe pe care a avut-o în cursul zilei, despre modificarea Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă, ci se va merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare.

„Nu am discutat de niciun fel de ordonanţă de urgenţă pe modificarea Codurilor. (…) Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare”, a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

El a precizat că modificările respective nu vor fi făcute nici prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament şi că soluţia dezbaterii parlamentare e agreată şi de PSD.

„Avem o experienţă tristă. Abia astăzi va veni în Senat de la Camera Deputaţilor Legea 317. De la adoptarea lor (n.r. – a modificărilor la Legile Justiţiei) în Parlament s-a încercat şi s-a reuşit amânarea punerii lor în aplicare cu toate tertipurile posibile şi imposibile. Ne aşteptăm şi la celelalte şi atunci, sigur, ne punem întrebarea: până la urmă, majoritatea parlamentară, în spiritul democratic al funcţionării Parlamentului, de ce mai este necesară? Va trebui să facem sesiune extraordinară ca să putem încheia priorităţile legislative”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai spus că la şedinţa coaliţiei au participat liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă.

AGERPRES/(AS – autor: Cătălin Alexandru, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here