Soluții smart mobility în Sectorul 4 – Treceri pentru pietoni 3D

0
136

Primăria Sectorului 4, Membru al Asociației Române pentru Smart city, a realizat primele treceri 3D pentru pietoni  din București, – inițiativă specifică verticalei Smart Mobility.

Trecerile de pietoni 3D sunt trei la număr și se află la următoarele adrese: strada Constantin Brâncuși, nr. 3, șoseaua Alexandriei 2A și Calea Văcărești intersectie cu str. Pridvorului. Scopul acestor treceri este de a-i determina pe șoferi să încetinească în apropierea trecerilor. Trecerile de pietoni 3D sunt picturi pe asfalt care crează senzatia, că sunt supraînălțate, iar șoferii reduc viteza din instinct când se apropie de o astfel de trecere.

Cele trei treceri de pietoni au fost inaugurate de “Ziua europeană fără accidente rutiere mortale” (EDWARD – European Day Without A Road Death) la inițiativa Asociației pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT). Aceștia au explicat printr-un comunicat de presă motivul acestei inițiative:

“România se alătură marilor orașe din Europa în încercarea de a-i determina pe șoferi să reducă viteza. Aceasta fiind cauza celor mai multe accidente mortale. Din păcate, România rămâne pe primul loc în Europa la numărul de decese în urma accidentelor rutiere, principalele cauze fiind viteza (18.01%), indisciplina pietonilor (17.68%) și neacordarea priorității de trecere (17.14%).”

Proiectul este avizat de către Comisia de Circulație si Poliția Română.

Felicităm Primăria Sectorului 4 pentru inaugurarea acestui proiect!

Smart Mobility este o verticală a conceptului Smart City.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here