Rugby: Procesul dintre Folau și Federația australiană va avea loc în februarie 2020

0
52

Procesul dintre Israel Folau, fostul star al selecţionatei Wallabies, concediat în luna mai pentru afirmaţii homofobe, şi Federaţia australiană de rugby va avea loc în februarie 2020, dacă până atunci cele două părţi nu ajung la niciun acord, a anunţat marţi justiţia de la antipozi, citată de AFP.

După eşecul unei prime tentative de mediere, care a avut loc în luna iunie, Israel Folau, care contestă rezilierea contractului său, a anunţat pe 1 august că va acţiona în justiţie Federaţia australiană pentru concediere abuzivă.

Marţi, un judecător din cadrul Curţii federale australiene a ordonat celor două părţi să reia discuţiile până la 13 decembrie. Iar dacă nu se va ajunge la niciun acord, va avea loc un proces, începând cu data de 4 februarie, care ar putea dura între trei şi cinci zile.

Această decizie evită ca Wallabies să se confrunte cu un proces de mare anvergură în timpul Cupei Mondiale de rugby (20 septembrie – 2 noiembrie).

Folau, un creştin evanghelist fervent, ai cărui părinţi sunt originari din Tonga, a declanşat un adevărat scandal în rugby-ul australian, după o postare pe Instagram, din 10 aprilie, în care sportivul avertiza că „iadul îi aşteaptă” pe beţivi, homosexuali şi adulteri, dar şi pe alţi păcătoşi, dacă nu se căiesc.

Jucătorul semnase în luna februarie 2019 un nou contract, pe patru ani cu Rugby Australia, în valoare de 4 milioane dolari australieni (2,4 milioane euro) şi trebuia să fie unul dintre jucătorii de bază ai selecţionatei Australiei la CM 2019 din Japonia.

El solicită despăgubiri de 10 milioane australieni din partea Federaţiei, pe care a acţionat-o în justiţie, precizând că „niciun australian, indiferent de religia sa, nu trebuie să fie concediat pentru că-şi practică religia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here