Reacție în PSD la declarația Departamentului de Stat al SUA pe tema legilor justiției: Parlamentul e legitm ales și trebuie să legifereze

0
12
27 Noiembrie 2017, 23:39
(actualizat 27 Noiembrie 2017, 23:55)

|

Lia Olguţa Vasilescu

Ar fi interesant să ne indice ei ce articol slăbește lupta împotriva corupției. Parlamentul e legitm ales și trebuie să legifereze. Dacă e un articol care ar slăbi independența justiției, să îl indice. Altfel, nu poti să spui: cerem să fie retrasă (…). Dacă e pe bază de proteste, cred că ar trebui să protestăm și noi. Văd că americanii sunt îngrijorați că protestează niște ONG-uri. O să protestăm și noi”, a reacționat la postul Antena 3 vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu.

Un comunicat al Departamentului de Stat, publicat luni pe pagina sa oficială, afirmă că Statele Unite iau notă cu îngrijorare că legislaţia propusă în Parlamentul Romaniei poate submina lupta împotriva corupţiei şi slăbeşte independenţa justiției în România.

„Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislație care ar putea submina lupta împotriva corupției și ar putea slăbi independența judiciară în România. Această legislație, propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice, protejate de interferența politică. Cerem Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției”, arată Departamentul de Stat american.

 

LĂSAȚI UN MESAJ