Olguţa Vasilescu despre situaţia în care preşedintele nu va desemna ca premier reprezentantul PSD-ALDE:...

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, duminică, că preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier care va fi făcută de liderii PSD-ALDE, dar că, în cazul în care nu va desemna reprezentantul PSD-ALDE, sunt "un milion de tertipuri parlamentare" pentru blocarea lui.

Puterea şi opoziţia dau luni testul premierului. Cu ce nume vor merge Dragnea şi...

Forul de conducere al social democraţilor se reuneşte luni dimineaţă pentru discuţii privind desemnarea premierului, decizia urmând să fie adusă la cunoştinţa partenerilor din ALDE, la prânz, şi formalizată în faţa lui Klaus Iohannis, la ora 15.00. În tot acest timp, Traian Băsescu presează pentru ca opoziţia să nu cedeze şi să avanseze un nume pentru formarea Guvernului. În lipsa unei variante din partea PNL, care a spus că opteză pentru a veni la putere doar prin alegeri anticipate, liderul PMP spune că partidul său va propune un candidat. În acest moment, toate variante sunt astfel posibile, având în vedere pierderea de parlamentari din partea PSD-ALDE, după criza Grindeanu, precum şi anunţul lui Iohannis de a verifica majoritatea parlamentară.

Ultima zi înainte de stabilirea noului premier. Una dintre variante, scoasă de pe lista...

Dat între primele două variante de premier ale lui Liviu Dragnea, Florin Georgescu nu îşi doreşte postul. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu.

Palatul Cotroceni, iluminat cu ocazia Zilei Drapelului Naţional

Palatul Cotroceni va fi iluminat, duminică şi luni seară, în roşu, galben şi albastru, pe faţada dinspre strada Gheorghe Marinescu, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional - 26 iunie.

Gabriela Firea: Până la această oră, sunt patru-cinci propuneri de candidaţi pentru premier. Sunt...

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, din informaţiile pe care le deţine, până la acaestă oră, Partidul Social Democrat are circa patru-cinci propuneri de candidaţi pentru funcţia de premier, pe listă fiind şi doamne.

CCR: Preşedintele poate CENZURA publicarea opiniilor separate ale judecătorilor

Curtea Constituţională a adoptat, joi, o hotărâre prin care preşedintele CCR va putea bloca publicarea oricărei opinii separate sau concurente dacă se consideră că acestea aduc critici Curţii sau au caracter ”sentenţios”, ”ostentativ” sau cu ”tentă politică”.

Lider ALDE: Orban îşi începe mandatul prin a muşca mâna care l-a crescut şi...

Vicepreşedintele ALDE Gaţiela Gavrilescu a declarat, sâmbătă, că preşedintele PNL, Ludovic Orban, ”vorbitor şi mai puţin făptuitor de profesie îşi începe mandatul prin a muşca mâna care l-a crescut şi l-a hrănit” - Călin Popescu Tăriceanu.

FOTO | Firea, Turcan, Dăncilă şi Grapini au marcat, pe Facebook, Ziua Universală a...

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan şi europarlamentarul Maria Grapini au ţinut, sâmbătă, să marcheze Ziua Universală a Iei, postând fotografii în care apar îmbrăcate în ii.