Numar record de turisti romani in Germania. Care sunt destinatiile preferate

0
118
Destintia turistica TOP pentru romani

Germania a fost una dintre destinatiile europene preferate de turistii romani in 2018, inregistrand un numar record de innoptari, peste 1.132.000. Zonele turistice preferate de romani sunt Bavaria, landul Baden-Wurttemberg si Renania de Nord – Westfalia.

Germania este una dintre cele mai importante destinatii pentru turismul cultural din Europa. Peste 20 milioane de turisti din toata lumea ajung in fiecare an, in Germania, in special pentru evenimentele culturale.

Profilul romanilor care calatoresc in Germania este format din turisti cu varsta medie de 39 ani, care petrec aproximativ 9 nopti in orasele Germaniei. Cele mai multe nopti petrecute de romani s-au inregistrat in Bavaria (28.2%), urmata de landul Baden-Wurttemberg (16.4%) si Renania de Nord – Westfalia (13%).

Printre preferintele romanilor, turismul de leisure s-a clasat pe primul loc, cu 38% din totalul calatoriilor din Germania, urmat de calatoriile de afaceri (33%) si alte tipuri de calatorii (29%). Calatoriile in orase si la evenimente (45%), calatoriile dus-intors (27%) si sejururile in zonele de vacanta (17%) sunt calatoriile de vacanta preferate in Germania.

Peste o treime din reprezentatiile de opera la nivel mondial au loc in Germania

Germania este centrul cultural al Europei cu 1,2 milioane de creatori de cultura, fiind principal destinatie culturala din Europa, conform unui studiu Eurostat din 2017. Germania are 500 de teatre, avand cea mai mare densitate de teatre din lume, si peste 6.700 de muzee cu aproximativ 15 milioane de vizitatori anual. 12% din calatoriile culturale ale europenilor sunt catre Germania, inregistrand 20,4 milioane de turisti. Locul 3 in Europa ca numar de monumente aflate in patrimoniul UNESCO ii revine Germaniei, care detine 44 de monumente inregistrate.

Pe langa evenimentele culturale, anual, in Germania, au loc peste 200 de evenimente de fashion si lifestyle, unul dintre cele mai importante fiind Berlin Fashion Week, care atrage zeci de mii de participanti.

Incoming-ul german, o poveste de succes

Daca in 1993 numarul de innoptari ale turistilor straini nu depasea 34,7 milioane, in anul 2018, Germania a inregistrat o crestere de 53 de milioane de innoptari ale oaspetilor straini. Conform cifrelor oferite de Oficiul Federal de Statistica, 87,7 milioane de innoptari au fost inregistrate in unitati de cazare in Germania, in 2018, cu o crestere de 5% fata de 2017.

Conform datelor Institutului Federal de Statistica, orasul Leipzig a inregistrat anul trecut peste 1,8 milioane de turisti, cu o sedere medie de aproximativ 2 nopti. Orasul are o capacitate de cazare de peste 15.000 de locuri, fiind un important centru de conferinte si expozitii, dar si o destinatie pentru turistii iubitori de arta si muzica, avand cateva zeci de muzee si sali de concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here