Municipiul Iași surprinde din nou. Legătura dintre Smart Turism și Iași, Capitala de război

0
41

Turismul inteligent este o componentă importantă a unui oraș inteligent. Atragerea a cât mai multor turiști, atât interni, cât și externi, duce la creșterea economică pentru comunitatea ieșeană. Turismul inteligent se referă la aplicarea tehnologiei informației și comunicațiilor, pentru dezvoltarea de instrumente și abordări inovatoare pentru îmbunătățirea acestuia.

Municipiul Iași a înțeles acest lucru și a dezvoltat pe site-ul Primăriei Municipiului Iași patru secțiuni destinate dezvoltării turismului:

–  Turism
–  Vacanța la Iași
– Turism în orașul Iași, ce redirecționează utilizatorul către platforma www.turism-iasi.ro
– Harta orașului

De asemenea, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri și comemorarea Primului Război Mondial, Municipiul Iași a realizat platforma „Iași, capitala de război a României (1916-1918)”, ce poate fi vizualizată la adresa iasicapitaladerazboi.ro

Printre linkurile cu informații despre evenimentele ce au avut loc în acea perioadă, personalitățile momentului, documentare, urmările războiului asupra Iașului se află o hartă interactivă ce propune turistului un traseu al memoriei, readucând astfel în actualitate o serie de clădiri și monumente a căror poveste se leagă de Primului Război Mondial. Turiștilor interesați le sunt propuse pentru vizitare, printre altele: Garnizoana Iași, Marele Cartier General, Reședința Regelui Ferdinand I, unde regele a planificat Marea Unire din 1918, sau Reședința Reginei Maria, ce a devenit „mama răniților”.

Pentru a mări gradul de accesabilitate, a fost realizată aplicația Traseul Memoriei pentru telefonul mobil, în scopul promovării în rândul turiștilor români și străini a obiectivelor – monument istoric din perioada Primului Război Mondial. Aplicația cuprinde fotografii de arhivă și informații despre 35 de clădiri ce au reprezentat importante repere istorice în perioada 1916-1918, acestea fiind prezentate cu funcția pe care au avut-o atunci și acum. Urmând traseul celor 35 de obiective reprezentate axonometric pe o hartă digitală, putem călca pe urmele eroilor Primului Război Mondial și ai Marii Uniri, reconstituind file din istoria Iașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here