Marius Budai: Cei 400.000 de bugetari nu sunt in pericol de a fi disponibilizati cat timp PSD este la guvernare

0
82

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a dat asigurari ca cei 400.000 de bugetari, despre care presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Dragos Anastasiu, a spus ca ar trebui disponibilizati, nu sunt in pericol de a fi concediati, cat timp PSD este la guvernare.

„Noi avem in Romania asa un dar fantastic de a ne jigni unii pe altii. Daca noi iesim si spunem ca bugetarii sunt grasi, ca stau degeaba, ca ne injura, inseamna ca generalizam pe tot sistemul, ceea ce nu este corect. Unii bugetari chiar se sacrifica la locul de munca, in sensul ca fac ore peste program neplatite, ca vin la munca si sambata si duminica si nu sunt platiti suplimentar. (…) Cei 400.000 de bugetari cu siguranta nu sunt in pericol de a fi disponibilizati cat suntem noi la guvernare”, a declarat Budai, scrie Agerpres.

Marius Budai a precizat ca, in timp ce unii solicita disponibilizarea a 400.000 de bugetari, Ministerul Muncii pe care il conduce mai are nevoie de angajarea a inca 500 de oameni.

„Eu m-am dus la doamna premier si i-am demonstrat ca mai am nevoie de oameni. In 2010, au fost in Ministerul Muncii extrem de multe concedieri facute alandala. Mai am nevoie acum, fara sa implementez noua lege a pensiilor, de 500 de oameni si noi venim cu declaratii ca trebuie sa dam 400.000 de oameni afara. Eu nu spun ca toti bugetarii sunt perfecti. Avem 1.200.000 de bugetari si ei au zis sa dam afara 400.000, bazat pe ce? (…) De ce vreau mai multi oameni la minister? Din 2002, de cand am intrat in UE si pana in prezent, numarul serviciilor sociale pe care le avem acum este cu mult mai mare, de aceea este nevoie de mai multi oameni”, a declarat Budai.

Ministrul Muncii a facut aceste precizari dupa ce presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Dragos Anastasiu, a declarat marti, intr-o intalnire cu oamenii de afaceri germani, ca un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere in 2020 in Romania, care initial va lua masura disponibilizarii a 400.000 de bugetari, iar ulterior va lua decizia renuntarii la cota unica de impozitare si adoptarea impozitarii progresive.

„Pana sa vorbim de bani, vorbim despre oameni, iar atunci cand vorbesti despre oameni trebuie sa fii foarte exact, foarte motivat. Si cu argumente. Daca spui: ‘Din 1.200.000 noi trebuie sa dam afara 400.000’. Ok. Am aplicat un procent si stiu ca 30% trebuie dati afara. Ok. Cati dintre ei sunt profesori, cati medici, cati functionari? Facem analiza. (…) Odata cu intrarea in UE – si ma refer la serviciile sociale din cadrul Ministerului Muncii – sunt mai multe servicii sociale. Nu noi, oamenii, trebuie sa facem acele servicii sociale? Nu avem nevoie de personal? Venim, asa, si aruncam o cifra: ‘Cand venim noi la guvernare dam 400.000 de oameni afara si le taiem salariile prin impozitare’. Super!”, declara Dragos Anastasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here