Filaj la maşinile DNA de către oamenii lui Trăşculescu, în timpul anchetei

0
75

Reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a declarat joi, la Tribunalul Bucureşti, că în timpul anchetei fostul deputat Alin Trăşculescu şi-a pus oamenii să fileze maşinile procurorilor anticorupţie, ceea ce arată ‘îndrăzneala infracţională a inculpatului Trăsculescu’.

Joi, la Tribunalul Bucureşti, reprezentantul DNA a mai spus că după ce Marian Calotă, complicele lui Trăsculescu, a fost arestat preventiv, fostul deputat i-a îndemnat pe doi martori să dea declaraţii mincinoase şi să depună acte false, atunci când au fost chemaţi pentru a fi audiaţi la DNA.

Acestea sunt motivele invocate de DNA pentru care se solicită Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a fostului deputat.
Prezent în sala de judecată, Alin Trăşculescu nu a dorit să dea o declaraţie în faţa instanţei. Procesul continuă cu pledoariile avocaţilor, după care instanţa va rămâne în pronunţare pe cererea DNA de arestare a lui Alin Trăşculescu.

DNA a cerut arestarea fostului deputat după ce procurorii au extins cercetările împotriva lui pentru o nouă infracţiune, cea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, care se adaugă primelor acuzaţii, şi anume trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Alin Trăşculescu a fost reţinut pe 11 noiembrie de procurorii DNA, însă a părăsit pe 12 noiembrie arestul Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere a expirat.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi Marian-Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care a fost arestat preventiv pentru 29 zile, în urma deciziei ÎCCJ.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Vrancea a PDL, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă, care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Alin Trăşculescu sumele solicitate.

‘Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător. Din banii pretinşi, inculpatul Trăşculescu a primit, prin intermediul lui Calotă, în mai multe tranşe, suma totală de 464.000 lei”, susţin procurorii DNA. AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ