Doua foste sefe ale Instantei Supreme, vizate de o ancheta a Sectiei Speciale pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie

0
146

Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) a inceput urmarirea penala in rem, pentru acuzatii de abuz in serviciu, dupa plangeri depuse pe numele Cristinei Tarcea si Livia Stanciu, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Contactata, Tarcea a spus ca nu a fost informata, scrie G4Media.ro.

Una dintre plangeri este semnata de Nicolae Marin, insa este doar o coincidenta de nume cu cel al sefului interimar al sectiei pentru anchetarea magistratilor, potrivit surselor citate.

Acuzatiile au legatura cu modul de constituire a completurilor de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Curtea Constitutionala a admis, in noiembrie 2018, sesizarea premierului Viorica Dancila privind conflictul juridic de natura constitutionala intre Parlament si Instanta Suprema si a decis ca toate completurile de cinci judecatori sa fie formate prin tragere la sorti. Pana atunci, completurile de cinci judecatori erau conduse de vicepresedintele si presedintele Sectiei Penale.

Livia Stanciu a fost președinte al ICCJ în perioada 2010- 2016, iar Cristina Tarcea din 2016 până în septembrie, anul acesta. În prezent, Corina Corbu conduce instanța.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here