Corespondența și obiecte personale ale actriței Marilyn Monroe, licitate în Beverly Hills

0
120

Scrisoarea de dragoste în care Joe DiMaggio o roagă pe Marilyn Monroe să nu se despartă el, a fost printre cele peste 200 de documente și obiecte personale ale sex-simbolului american licitate sâmbătă în Beverly Hills. Scrisoarea fostei vedete a baseballului american, scrisă cu puțin înainte de divorț, s-a vândut cu 78.125 de dolari unui colecționar care a dorit să rămână anonim.

Relația dintre DiMaggio și Monroe a început greoi și a fost una meteorică. Inițial, Marilyn Monroe nici nu a vrut să audă de DiMaggio, pe care îl considera prea arogant. Cei doi s-au cununat, totuși, la  San Francisco, în ianuarie 1954. Se spune că începutul sfârșitului căsniciei lor l-au constituit reproșurile lui DiMaggio după ce a văzut celebra scena cu rochia fluturată din The Seven Year Itch, filmat în septembrie 1954. Neînțelegerile au continuat și la o lună de la prima altercație, Marilyn Monroe l-a angajat pe avocatul Jerry Giesler, celebru în epocă. La numai 274 de zile de la cununie, cuplul s-a despărțit.

O altă scrisoare inedită din colecția licitată sâmbătă este cea în care actrița îi scrie celui de al treilea și ultimul soț al ei, scriitorul Arthur Miller, despre propriile dileme: „Mi-e foarte greu să înțeleg cum tu, cea mai deosebită și mai fantastică ființă umană, m-ai ales tocmai pe mine”. Manuscrisul s-a vândut cu 43.750 de dolari.

Marilyn Monroe a murit în 1962, la 36 de ani, în urma unei supradoze. După moarea vedetei, corespondența ei a ajuns la mentorul Lee Strasberghez, care i-a dat-o apoi unui prieten a cărui identitate nu e cunoscută. Familia acestui prieten enigmatic este cea care a licitat impresionanta colecție de documente personale MM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here