Coreea de Nord sărbătorește 100 de ani de la nașterea lui Kim Ir Sen

0
247

Mare sărbătoare în Coreea de Nord

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO


Embed:

A avut loc un adevărat pelerinaj la monumentele închinate lui Kim Ir Sen, divinizat de nord coreeni, care îl numesc „Soarele Națiunii”. Conform tradiției, este una dintre zilele de care oficialii regimului profită pentru a se lăuda cu rachetele și bombele nucleare și cu dorința de a-i strivi pe americani și pe marionetele lor – cum li se spune la Phenian aliaților SUA din zonă. De această dată însă, regimul pare a fi mult mai reținut.

„Astăzi mergem cu copilul în parcul de distracţii şi apoi în vizită la rudele soţiei. Aşa ne bucurăm de ziua liberă şi de această sărbătoare”.

Mitingurile de la Phenian au fost cu muzică și dansuri tradiționale, o revărsare de kimjongilia – floarea special creată pentru Kim Jong Il, tatăl actualului lider de la Phenian. Dar, spre deosebire de alți ani, chiar și de anii în care nu s-au organizat parade militare, atmosfera părea mai relaxată și mai puțin războinică, povestesc puținii ziariști străini aflați în capitala nord coreeană. Schimbarea de ton ar putea avea legătură cu demersurile care se fac pentru o întâlnire directă Donald Trump-Kim Jong Un, și care ar putea avea loc la sfârșitul lunii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here