China a inaugurat un mega-aeroport sub forma de stea de mare

0
134

Chinezii ne demonstreaza din nou ca pot face mega-lucrari, de data aceasta au investit 11,5 miliarde de dolari intr-un mega-aeroport care arata ca o stea de mare, scrie BBC.

„Daxing a fost gandit pentru ca pasagerii sa ajunga rapid la portile de imbarcare, aceasta fiind o mare problema pentru majoritatea aeroporturilor din lume.”

Distanta pe care o parcurge un pasager este de cel mult 600 de metri, aproximativ 8 minute de mers, intre punctele de control de securitate si portile cele mai indepartate.

Aeroportul la care au lucrat 40.000 de persoane are peste 8.000 de ferestre in acoperis prin care intra lumina naturala.

Noul aeroport din China are 4 piste si un terminal imens. Chinezii au in plan sa creasca numarul de piste la sapte pentru ca aeroportul sa poata transporta 100 de milioane de pasageri.

Constructia este mai mult decat un aeroport este un hub de transport integrat, care va avea si un tren de mare viteza (160 km/h) si un interval de 20 de minute.

Aeroportul International Beijing este aeroportul principal al capitalei chineze Beijing si totodata cel mai mare aeroport din China. Este al doilea aeroport din lume ca trafic de pasageri, dupa Aeroportul Atlanta.

Aeroportul International existent din Capitala este la capacitate maxima, ceea ce face aproape imposibil pentru companiile aeriene sa adauge zboruri la orele dorite. Anul trecut, peste 100 de milioane de calatori au trecut prin cele trei terminale ale sale.

In 2022, China ar putea depasi Statele Unite, devenind cea mai mare piata in transportul aerian.

Foto: BBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here