Carburanții, tot mai scumpi. Analiștii anunță o scumpire de câteva procente din cauza tensiunilor din Siria

0
116

Carburanții, tot mai scumpi

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO


Embed:

În unele benzinării din București, litrul de benzină, de cea mai buna calitate, a trecut de șase lei și douăzeci de bani. Iar litrul de motorină premium costă peste șase lei. Și carburanții standard se vând, în cele mai multe stații, cu peste 5 lei și 50 de bani. Sunt prețuri record față de începutul anului.

Șoferii plătesc acum pentru un plin de carburant cu zece lei mai mult decât în luna ianuarie. Și cu 32 de lei în plus față de perioada similară a anului trecut, arată statisticile europene.

Specialiștii dau ca sigură o nouă scumpire a carburanților din cauza crizei din Siria și a tensiunilor din Orientul Mijlociu, unde sunt cele mai importante rezerve de țiței. Prețul barilului de petrol brent se apropie de 72 de dolari, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani.

Un monitor al prețurilor carburanților, aflat în stadiu de proiect din toamna trecută, ar urma să fie funcțional anul acesta. Iar șoferii vor putea verifica online unde găsesc benzina și motorina cu cel mai bun raport preț-calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here