Arbitraj VIDEO in Liga 1! Adunarea Generala a votat pentru introducerea VAR in Romania: „Ramane de stabilit cine va plati”

0
14

Liga 1 va fi fi urmatorul campionat european dupa Germania, Italia si Portugalia in care arbitrii se vor ajuta de asistenta video pentru a lua decizii!

UPDATE! E oficial! VAR vine in Romania! Adunarea Generala a LPF a votat implementarea arbitrajului video din playoff. Momentan nu se stie cine va plati pentru echipamentul necesar. 

„Am discutat cu IFA, forul care implementeaza sistemul. Acest sistem va fi in martie 2018 99% in regulile jocului, asa ca este un sistem acreditat dupa aceasta data. In Adunarea Generala, cu 13 voturi pentru si o abtinere, am stabilit ca o sa implementam acest sistem, umreaza sa stabilim metode de finantare”, a spus Robert Pongratz, vicepresedintele LPF. 

Gino Iorgulescu a anuntat ca LPF cauta sponsori pentru introducerea VAR in Liga I. Costul este estuimat intre 600.000 de euro si 1,5 milioane de euro pentru doi ani deoarece vor fi 2 arbitri in plus si 2 operatori la fiecare partida. Arbitrajul video va fi implementat la toate meciurile din Liga I, iar primul test va avea loc la un meci din playoff. In Vest, sistemul presupune 3 arbitri in cabina, 2 centrali si un asistent.

Desi nu are fonduri pentru acest sistem, Iorgulescu nu este de acord ca Gigi Becali sa plateasca arbitrajul video. „Banii sunt scumpi. Cautam sponsori”, a declarat Iorgulescu. LPF discuta azi in Adunare Generala Extraordinara despre ideea implementarii programului cerut de Steaua si CFR Cluj! Becali a declarat ca e gata sa plateasca el o parte din costurile implementarii sistemului!

In programul sau electoral, seful Ligii, Gino Iorgulescu, a inclus si introducerea tehnologiei de asistenta video pentru a minimiza problemele de arbitraj din campionat.

 


LĂSAȚI UN MESAJ